Tuesday, October 20, 2020

Toyota відмовиться від моторів V8 на користь V6 c турбіною

 Заміщення силових агрегатів пройде поступово, але стартує з найбільших моделей, включаючи Land Cruiser 200

Першими, як очікується, новий двигун отримають габаритні позашляховики на ринку Північної Америки - такі, як Tundra, Sequoia і Land Cruiser. Про це повідомляє видання The Drive з посиланням на анонімне джерело, знайомий з виробничими операціями концерну в США. Актуальні восьмициліндрові мотори Toyota збирає на своєму заводі в Алабамі. За даними джерела, на підприємстві незабаром буде створено певний запас двигунів (близько 30 тисяч одиниць), після чого завод почнуть переводити на рейки з виробництва новітнього V6 з подвійним турбонаддувом. Виробництво атмосферних V8 на деякий час - два-три роки - збережеться в Японії, але пізніше і там буде згорнуто.

У той же час повністю відмовлятися від восьмициліндрових двигунів японці не збираються як мінімум для бренду Lexus . У грудні стало відомо, що фірма тестує новий зразок V8 на гоночному прототипі LC, а призначений він для установки на майбутні спорткари фірми і, можливо, на якийсь невідомий раніше кросовер з позначенням LQ - його флагманської версії обіцяно двигун з віддачею близько 600 к.с .

No comments:

Post a Comment

Toyota викотила на Нюрбургрінг 500-сильну Supra

 Toyota Motor проводить секретні тести перспективної і найпотужнішої модифікації купе Supra. Прототип обкатується на німецькій трасі Нюрбург...