Tuesday, October 20, 2020

Toyota викотила на Нюрбургрінг 500-сильну Supra

 Toyota Motor проводить секретні тести перспективної і найпотужнішої модифікації купе Supra. Прототип обкатується на німецькій трасі Нюрбургринг

Як повідомляє портал Motor1, серйозно змінювати компоновку моторного відсіку японцям не довелося, оскільки під капотом у нової модифікації Supra, за чутками, розташовується 3,0-літровий 6-циліндровий бітурбірованний двигун серії S58 від BMW M3 потужністю близько 500 к.с. Працює він з 7-швидкісним дводисковим «роботом», тоді як на новій BMW M3 G80, продажі якої почнуться в 2021 році, цей двигун спарений з 8-швидкісним «автоматом» ZF 8HP. Привід у Супри буде задній, а у BMW - повний.

Нова модифікація, ймовірно, отримає назву GRMN - так позначаються найпотужніші версії автомобілів Toyota. На даний момент Toyota Supra оснащують 2,0-літровими і 3,0-літровим турбованим двигунами BMW, перші пропонують потужність 197-258 к.с., другі - 340-387 к.с.

Новий Toyota Yaris запатентований в Росії

 У базі Федерального інституту промислової власності з'явився патент на компактний хетчбек Toyota Yaris четвертого покоління

На жаль, патент не означає обов'язкового появи моделі на російському ринку: нерідко автовиробники отримують патенти в різних країнах, щоб захистити інтелектуальну власність від крадіжки. Однак, давайте уявимо, що нас чекає, якщо модель все ж з'явиться на ринку.

А чекає нас симпатичний хетчбек, побудований на модульній платформі GA-B, яка є варіацією ТNGA для компактних автомобілів довжиною менше чотирьох метрів. Що стосується двигунів, то тут можливі три варіанти. Автомобіль пропонують з 1,0-літровим мотором потужністю 69 кінських сил, 1,5-літровим трициліндровим двигуном, що розвиває 120 сил, а також з гібридною силовою установкою THS II. До її складу входять 91-сильний бензиновий мотор об'ємом 1,5 літра і електромотор з віддачею 80 сил.

Toyota зробила диявола для доріг загального користування

 Перед стартом марафону «24 години Ле-Мана» Toyota продемонструвала свій новий гібридний спорткар під назвою GR Super Sport

Цікаво, що новинка отримала дві версії. Перша - трекові, а друга - більш цікава - для доріг загального користування. Автомобіль побудований на базі прототипу Toyota TS050 Hybrid, з яким японська компанія виступає в гонках на витривалість WEC в вищої категорії LMP1. Концепт GR Super Sport був розроблений спільно з гоночної командою Toyota Gazoo Racing.

Силова установка тут незвичайна - гібрид, заснований на 2.4-літровий мотор V6 з подвійним турбонаддувом. Здавалося б - нічого особливого, але таке поєднання розвиває більше 900 кінських сил. Якщо бути точним - 986 «коней». Правда, на даний момент автомобіль знаходиться в стадії концепту і серійне виконання моделі може відрізнятися за характеристиками, але нам хочеться вірити, що якщо відмінності і будуть, то нехай вони виявляться непомітними для динаміки.

У EuroNCAP випробували нові методики краш-тестів

 Японський субкомпактний хетчбек Toyota Yaris став першим автомобілем, які пройшли випробування щодо доопрацьованого з регламентом європейської асоціації EuroNCAP

Організація оголосила про зміни в регламенті краш-тестів навесні нинішнього року: були введені нові випробування і модіфі¬цірована схема підрахунку результатів в збережених тестах. Фронтальний удар з частковим перекриттям про перешкоду, що деформується замінили на імітацію зіткнення при виїзді на зустрічну смугу: перешкода тепер рухається назустріч тестируемому автомобілю. Такі правила названі більш реалістичними.

Що стосується «Яріс», то експерти зафіксували його рівень безпеки на рівні 81%, що забезпечило автомобілю 5 зірок за класифікацією EuroNCAP. Бічні удари, випробування асистують систем і тести на захист дітей і пішоходів, Yaris подолав майже ідеально, проте, нове випробування далося автомобілю нелегко - при подібному ударі серйозному ризику піддаються груди і ступні водія, а також стегна і коліна водія і переднього пасажира.

До Росії приїхав оновлений Land Cruiser Prado

 Тойота оголошує старт прийому замовлень на оновлений Land Cruiser Prado. Автомобіль отримав серйозні технічні зміни

Основні зміни Toyota Land Cruiser Prado отримав в середніх і топових комплектаціях, включаючи особливі елементи дизайну, які дозволять легко розрізняти версії позашляховика. Починаючи з комплектації «Елеганс» автомобілі будуть оснащуватися чорними корпусами дзеркал, темної декоративною накладкою на задніх дверях, окантовками стекол чорного кольору, чорної гратами радіатора і обрамленням фар темного кольору, а також задніми ліхтарями з чорними вставками. Крім того Toyota Land Cruiser Prado тепер оснащується новою мультимедійною системою з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Для оновленої моделі був модернізований дизельний двигун об'ємом 2,8 літра. Клієнтам буде доступний силовий агрегат з потужністю 200 л. с. і обертовим моментом 500 Нм, якому додаткові 23 л. с. і 50 Нм дозволили істотно поліпшити динамічні характеристики автомобіля. Модернізований двигун оснащений турбокомпресором більшого розміру, відрізняється зміненою формою камер згоряння і більш високим тиском у паливній рампі, що допомогло підвищити ефективність, зменшити шуми і вібрації і знизити витрату палива.

У гамму Toyota повернулася модель Starlet

 У гамі Toyota після 20-річної відсутності знову з'явилася модель Starlet. Під цим ім'ям в 47 країнах Африки з 1 вересня почали продавати п'ятидверний хетчбек класу B по європейській класифікації

Що це за автомобіль? Це перейменована версія моделі Glanza, яка, в свою чергу, є «бейдж-інжинірингової» копією Suzuki Baleno четвертого покоління, що випускається в Індії з 2015 року. Всі три однокореневих сімейства виробляються на заводі Maruti Suzuki в місті Манесар на півночі Індії. Відроджений Starlet - це черговий плід глобального співробітництва Toyota і Suzuki, які домовилися про перехресне бейдж-інжинірингу навесні 2018 року.

Starlet відрізняється від хетчбека Glanza тільки здешевленої під Африку специфікацією. Довжина, ширина і висота автомобіля складають 3995, 1745 і 1470 мм відповідно. Салон вміщає до п'яти дорослих. Модель буде пропонуватися тільки з 1,4-літровим бензиновим двигуном потужністю 68 к.с. і обертовим моментом 130 Нм. Але споживачі зможуть вибрати коробку передач - або 5-ступінчасту "механіку", або 4-діапазонний «автомат».

Компанія Toyota придумала назву для місяцеходу

 Шестиколісний Lunar Cruiser отримає сонячні батареї, а запас ходу у нього складе 10 000 кілометрів

Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) і корпорація Toyota назвуть свій спільний місяцехід Lunar Cruiser ( «Місячний Крейсер»). Робота над проектом ведеться з минулого року. Очікується, що перший місяцехід Toyota буде використовуватися під час дослідницької місії на супутник Землі в 2030 році.

Місяцехід зможе вмістити двох осіб. Внутрішнього простору місяцеходу досягне приблизно 13 кв. метрів. Довжина машини складе 6,0 метра, ширина - 5,2 метра, а висота - 3,8 метра. Космонавти зможуть перебувати у герметичній кабіні транспортного засобу без використання скафандрів. Місяцехід оснастять повною системою життєзабезпечення.

Toyota запатентувала загадковий гіперкар з дивною дахом

 Японська компанія Toyota запатентувала в США загадковий автомобіль з відкидним дахом, яка може підніматися і опускатися подібно ліхтаря літака

Патент був опублікований 20 серпня в базі Відомства США з патентів і товарних знаків (USPTO), звідки зображення «витекли» на форум GR86.org, присвячений спортивним «Тойота». Патент розділений на дві частини. Перша описує замки на правій і лівій сторонах автомобіля і їх розблокування для підняття даху. Інший стосується бічних порогів передбачуваного GR Super Sport і зображує висадку і посадку в автомобіль.

Про те, що Toyota працює над серійним GR Super Sport, стало відомо ще в 2018 році. Концепт, представлений в тому ж році на автосалоні в Токіо, розроблявся спортивним підрозділом Toyota - Gazoo Racing. Його оснастили гібридною силовою установкою на базі 2,4-літровою "турбошестеркі» з безпосереднім уприскуванням, що видає близько 1000 кінських сил. Ймовірно, версія для доріг загального користування отримає більш скромну віддачу.

Представлено оновлене сімейство Toyota Yaris

 У світі існує ціла безліч «Яріс», наприклад, Yaris і Yaris Ativ XP150 для країн, що розвиваються Південно-Східної Азії і Південної Америки, вони вийшли в світ в 2017 році і тепер зазнали зміни

В ході модернізації злегка змінена зовнішність. Седан Yaris Ativ отримав нові бампери і світлотехніку з іншим наповненням. Світлодіодні ходові вогні тепер вбудовані безпосередньо в блок-фари. Головний світло може бути галогеновим або світлодіодним (залежить від комплектації). Розміри автомобіля не змінилися: довжина Yaris Ativ становить 4425 мм, колісна база - 1730 мм.

Моторчик колишній, але 1,2-літровий бензиновий 3NR-FKE був оновлений тільки в 2019 році, коли його потужність довели до 92 к.с., а також навчили працювати по циклу Аткінсона. ДВС працює в парі з варіатором. Середня витрата - 4,3 л / 100 км.

У Toyota перемогли недуга за запасом ходу у електромобілів

 Японський концерн придумав спосіб збільшити запас ходу електрокарів до 1000 кілометрів і приступив до тестування нового типу акумуляторів для електрокарів, які, власне, і є тим самим способом

Телевізори з таким: замість літій-іонних батарей необхідно використовувати фторид-іонні. Вони забезпечують щільність зберігання заряду приблизно в десять разів вище, ніж традиційні літій-іонні. Однак твердотільні батареї такого типу працюють тільки при дуже високих температурах - близько 150 градусів за Цельсієм. Так що, інженерам ще доведеться поламати голову над теплообміном.

Тим часом, такі акумулятори, які крім усього іншого є компактними і ємними, теоретично дозволили б різко збільшити запас ходу електромобілів. По суті, мова йде про збільшення відразу вдвічі: до тисячі кілометрів проти нинішніх 400-500 кілометрів у серійних електрокарів на кшталт Jaguar I-Pace або Audi e-tron.

Toyota не хоче піддаватися модним тенденціям

 Поки автовиробники масово відмовляються від випуску класичних седанів на користь кросоверів, в Toyota не збираються навіть думати про це

За останні кілька місяців відразу кілька великих автовиробників оголосили про припинення випуску седанів з одночасним розширенням лінійки кросоверів. Однак Toyota не збирається відмовлятися від седанів, тому що вважає, що у них ще є майбутнє.

Віце-президент з маркетингу американського підрозділу Toyota Синтія Тенхаус заявила, що за підсумками 2020 року обсяг продажів нових седанів в США складе близько чотирьох мільйонів автомобілів. За таких сприятливих умов відсутності конкуренції Toyota готова захопити більшу частину цього ринку - не менше 750 тисяч примірників. Згідно зі статистикою компанії, в минулому році приблизно третина власників седанів японської марки зробили повторну покупку і залишилися відданими саме цього типу кузова. «Це безперечно той самий ринковий сегмент, в якому ми хотіли б бути присутнім», - стверджує Тенхаус.

Купе Toyota GT 86 нового покоління вперше було помічено під час тестів

 Toyota активно веде роботу над другим поколінням купе GT 86 (на багатьох ринках воно також відоме під ім'ям Toyota 86). Тестовий прототип вперше сфотографували під час випробувань, завдяки чому можна зробити деякі висновки про майбутню новинку

Фото прототипу були опубліковані на YouTube-каналі Matt Maran Motoring. Судячи з ним, машина по стилістиці перегукується з шоу-каром GRMN Sports FR Concept Platinum 2013 року: схожі пропорції, пластика кузовних елементів і бампери.

Як повідомляє видання Motor1, Toyota GT 86 буде базуватися на тій же самій платформі, що і машина актуального покоління, хоча раніше в зарубіжних виданнях з'являлася інформація, що купе переведуть на модульну платформу TNGA.

Під капотом відбудуться зміни, однак турбомотор купе навіть після зміни покоління не отримає. GT 86 обзаведеться 2,4-літрової атмосферної «четвіркою» потужністю 217 к.с., що лише на 12 к.с. перевищує показник 2,0-літрового двигуна на актуальної моделі.

Toyota злегка оновила кросовер C-HR

 Toyota Motor представила оновлену версію моделі C-HR. Зовнішність і силові агрегати майже не змінилися, зате додалися сучасні електронні системи

Фірмовий комплекс безпеки the Toyota Safety Sense (TSS) тепер отримав систему Emergency steering assist, яка вперше стала доступна на японському ринку. При виявленні перешкоди, наприклад, пішохода, комп'ютер визначить, чи достатньо місця в поточній смузі для того, щоб його об'їхати. Якщо ситуація дозволить, то машина автоматично зміститься в бік і продовжить рух вперед.

На додаток до цього система автоматичного гальмування в складі TSS навчилася розпізнавати пішоходів вночі і велосипедистів - днем. Вона тепер більш уважно стежить за напрямком зустрічного трафіку, а також за людьми, що переходять дорогу. Всі версії C-HR для японського ринку стали оснащувати системою розпізнавання дорожніх знаків. Чи з'являться подібні системи на автомобілях для інших ринків поки невідомо.

Позашляховик Toyota Land Cruiser Prado оновився і отримав новий мотор

 Toyota оголосила про початок випуску злегка оновленого Land Cruiser Prado. У автомобіля трохи змінилися комплектації, з'явилися нові системи безпеки, а також зросла потужність двигуна

Йдеться про модернізованої версії 2,8-літрового дизельного 1GD-FTV. Тепер він розвиває 204 к.с. і 500 Нм (раніше було 177 л.с. і 450 Нм). Тойота заявляє, що за рахунок оптимізації конструкції двигуна витрата палива вдалося знизити на 17%. Раніше цей покращений ДВС дебютував на оновлених Hilux і Fortuner.

Поки мова йде про Land Cruiser Prado для ринку Японії, але незабаром новий мотор стане доступний і на інших. Зокрема, ті ж Hilux і Fortuner вже отримали ОТТС з таким «серцем» (для Росії його потужність знижена до 200 л.с. заради більш вигідного коефіцієнта транспортного податку), хоча ціни ще не оголошені. На додаток до цього на Land Cruiser Prado почали встановлювати оновлену версію Toyota Safety Sense 2.0. Система навчилася заздалегідь визначати пішоходів і велосипедистів. Плюс до цього тепер функції попередження про покидання смуги і розпізнавання дорожніх знаків включені в усі комплектації в якості стандартного обладнання.

Toyota може випустити Supra на "механіці"

 Фанати і петролхеди тріумфують - японський концерн може сподобитися випустити справжній автомобіль «для водія» з потужним мотором і механічною трансмісією

Нова Supra, яка сходить з заводу Toyota виключно з автоматами, все ж може отримати механічну коробку передач. Такою інформацією поділився Car and Driver з посиланням на японський портал Mag X. За даними видання, «механіка» може стати одним із способів підігріти попит шляхом залучення шанувальників «трехпедальних» автомобілів. Раніше представники Toyota вже відзначали, що прототип Supra нового покоління з такою коробкою вже зібраний і проходить випробування.

Який мотор дістанеться купе з «механікою», поки невідомо. Один з варіантів - чотирициліндровий 2,0-літровий двигун потужністю 258 кінських сил від родстера BMW Z4 , який вже заявлений для Supra 2021 модельного року. На Z4 він є базовим і агрегатується з механічною трансмісією.

Forbes назвав найдорожчий автомобільний бренд

 Журнал Forbes склав рейтинг найдорожчих брендів світу, в який потрапили в тому числі автовиробники. Найбільш дорогим серед них виявилася Toyota , а Tesla зовсім не увійшла в список. Рейтинг був складений на основі фінансових показників, а саме виручки і прибутку за останні три роки

Рейтинг складається з 100 позицій, і в нього потрапили лише 11 автомобільних компаній. Toyota з результатом 41,5 мільярда доларів обігнала Mercedes-Benz (28,5 мільярда доларів) і BMW (25,9 мільярда доларів). У загальному списку ці бренди виявилися на 23 і 27 рядках відповідно. Нижче йдуть Honda (24,5 мільярда, 29 місце), Audi (13,8 мільярда, 44 місце), Porsche (12,1 мільярда, 57 місце), Chevrolet (11,3 мільярда, 66 місце) і Ford (11, 2 мільярди, 68 місце). В кінці рейтингу розташувалися Lexus (10,3 мільярда, 77 місце), Hyundai (9,5 мільярда, 81 місце) і Volkswagen (7,9 мільярда, 100 місце).

Цікаво, що в загальному списку дорогих брендів Toyota зайняла 11 місце. Тим часом, буквально днями стало відомо, що японський концерн планує представити на російському ринку оновлений позашляховик Fortuner і рестайлінговий пікап Hilux .

Toyota запустить виробництво твердотільних батарей в 2025 році

 Toyota оголосила, що має намір випустити перші електромобілі з таким типом АКБ в 2025 році

Виконавчий віце-президент відділу силових агрегатів і генеральний директор підрозділу Тойоти, що відповідає за акумулятори, Кейджі Каіт (Keiji Kaita) розповів в інтерв'ю Automotive News, що демонстрація перших прототипів з твердотільними АКБ повинна була відбутися на Токійській олімпіаді 2020 року, однак вона була відкладена через -за коронавируса.

За словами Каіт, твердотільні АКБ дозволять істотно наростити енергетичну щільність. До того ж вони будуть менш сприйнятливі до високих температур. Також до переваг нового типу батарей він відніс збільшений запас ходу, меншу вагу і більш швидку зарядку. Розробкою нового виду акумуляторів займається спільне підприємство Prime Planet Energy & Solutions, яке Toyota і Panasonic створили на початку 2020 року.

Ще три моделі Toyota буде складніше викрасти

 Слідом за RAV4 і Camry ще три моделі Toyota - Land Cruiser 200, Land Cruiser Prado і Alphard - отримали унікальний протиугінний ідентифікатор T-Mark

Протиугінний ідентифікатор T-Mark є спеціальні мікроточки з плівки з лазерним друком, які містять індивідуальний PIN-код, прив'язаний до VIN-номером. Його можна побачити, тільки використовуючи 60-кратне збільшення за допомогою портативного мікроскопа або відокремивши одну з точок і застосувавши звичайний мікроскоп.

За допомогою спеціального онлайн-сервісу клієнт зможе перевірити PIN-код і отримати достовірну інформацію про автомобіль, включаючи його VIN-номер, моделі двигуна і трансмісії, комплектацію, а також кольору інтер'єру і екстер'єру. До 10 000 таких мікрокрапок діаметром 1 мм наносяться на кузов і вузли автомобіля згідно зі схемою розміщення, відомої тільки автовиробникові, що виключає можливість підробки усіх точок протиугінного ідентифікатора. Можливість швидкої перевірки даних автомобіля та встановлення його справжньої історії і параметрів при покупці на вторинному ринку радикально знижує ймовірність придбання раніше викраденого автомобіля і дозволяє фахівцям слідчих органів більш ефективно проводити криміналістичну експертизу. До кінця року унікальний захист отримають всі автомобілі модельного ряду Toyota.

Toyota сертифікувала дві новинки для Росії

 Компанія Toyota планує привезти на російський ринок оновлений позашляховик Fortuner і рестайлінговий пікап Hilux

Компанія Toyota підготувала дві новинки для російського ринку. У базі Росстандарта вже з'явилися Схвалення типу транспортного засобу на оновлений позашляховик Fortuner і рестайлінговий пікап Hilux .

Після поновлення Fortuner віддача 2,8-літрового дизельного мотора збільшилася з 177 л. с. і 450 Нм крутного моменту до 204 сил і 500 Нм. Крім того, інженери поліпшили систему охолодження агрегату, завдяки чому він став споживати на 17% менше палива в міському режимі. зміненим бамперам. Зовні від попередника Fortuner можна відрізнити завдяки новим світлодіодним фарам і зміненим бамперам.

Рестайлінговий пікап Hilux також оснастили модернізованим 2,8-літровим дизельним двигуном з віддачею 204 л. с. і 500 Н • м крутного моменту. Розгін до 100 км / год у Hilux займає 10 секунд. Середня витрата палива - 7,8 л на 100 км пробігу. Також новинку оснастили поліпшеною підвіскою і модернізованими амортизаторами.

У Росії відкликають Toyota через глохнущій двигуна

 Компанія Toyota оголосила про відкликання 26 автомобілів Prius , проданих в Росії з 7 травня 2014 по 9 червня 2015 року. Причина відкликання - раптова відмова гібридної силової установки і ризик виникнення аварійних ситуацій

Високі навантаження, в тому числі різке прискорення, можуть привести до перегріву і деформації транзисторів інтелектуального силового модуля (ІСМ). В такому випадку на приладовій панелі з'являться попереджувальні повідомлення, і машина перейде в аварійний режим, що дозволяє якийсь час продовжувати рух.

Однак ушкодження транзисторів можуть також стати причиною неприпустимого підвищення напруги, що перевищує межі ІСМ, і відключення гібридної установки. В такому випадку Prius зупиниться під час їзди, в тому числі на великій швидкості, що може привести до ДТП.

На Toyota Prius з глохнущій двигунами безкоштовно оновлять програмне забезпечення електронного блоку управління розподілу харчування. Власників сповістять про акцію по телефону або електронній пошті. Список VIN-номерів проблемних автомобілів опублікований на сайті Росстандарта.

Toyota запатентувала Highlander нового покоління для Росії

 У Росії кросовер нового покоління буде продаватися з безальтернативним 3,5-літровим бензиновим мотором V6

У відкритій базі Федерального інституту промислової власності з'явилися зображення великого кросовера Highlander нового покоління. Точна дата початку продажів машини на нашому ринку поки невідома. Раніше японська компанія повідомляла, що до російських дилерів автомобіль добереться цього літа.

Новий Highlander, як і колишній, запропонують в семимісцевого виконання салону з посадочною формулою 2 + 3 + 2. У Росії кросовер буде продаватися з безальтернативним 3,5-літровим бензиновим мотором V6. Потужність двигуна становить 249 кінських сил. Агрегат працює спільно з восьмиступінчастою коробкою передач.

Тойота перетворила RAV4 в лімузин

 В Японії Toyota RAV4 останнього покоління перетворили в лімузин, причому зробили це співробітники заводу компанії

RAV4-лімузин до виробництва не планують, його побудували в єдиному екземплярі в рамках навчального проекту. Керував процесом фахівець Toyota Юджі Озава (Yuji Ozawa), в розробку і виготовлення унікальної машини були залучені 200 молодих співробітників заводу (робочі та ІТП), причому створювали вони лімузин у вільний від основної роботи час, тому його виготовлення зайняло цілих чотири місяці.

Кузов RAV4 подовжили традиційним для лімузинів шляхом - через вставку в центрі. Її довжина тут становить 800 мм, тобто загальна довжина автомобіля зросла до 5400 мм. Як говорить Озава, найскладнішим було посилити подовжений кузов, але з цим завданням впоралися. Жорсткість на кручення перевірили, піднявши і опустивши машину на підйомнику - перекосів і деформацій немає, все розрахували правильно. Вага кросовера зріс на 100 кг. Панелі центральної вставки зробили з нуля, через обробку листа металу.

Toyota випустить спецверсію Supra з 510-сильним мотором BMW

 Японське видання BestCarWeb поділилося подробицями про спецверсії Toyota Supra GRMN. Джерело порталу стверджує, що «заряджена» Supra буде випущена обмеженим тиражем, а під капотом спорткара з'явиться 510-сильний двигун BMW

Інсайдер BestCarWeb стверджує, що Toyota Supra GRMN отримає той же рядний шестициліндровий двигун S58, що і сімейство BMW M3 / M4 нового покоління. Силовий агрегат буде розвивати щонайменше 510 кінських сил і 600 Нм крутного моменту, тобто версія GRMN буде стане найшвидшою серійною «Супра». Вважається, що на створення спецверсії GRMN наполягає головний інженер проекту Supra Тецуя Тада.

Для того, щоб Supra GRMN не стала конкурентом седанів і купе M-підрозділу BMW , тираж японського спорткара буде обмежений. Стверджується, що Toyota випустить всього 200 надпотужних Supra, причому виробництво почнеться ближче до завершення життєвого циклу моделі - не раніше 2023 року.

У гамі Тойоти Королли з'явився справжній кросовер

 Toyota Motor додала в свою гамму ще один компактний кросовер - Corolla Cross

Новинка побудована на модульній платформі TNGA-C, така ж використовується для звичайної Королли і кросовера C-HR. Незважаючи на використання відомого імені, кузов у ??кросовера повністю оригінальний, значно вищий, ніж у звичайного універсала сімейства. Довжина, ширина і висота новинки становлять 4460, 1825 і 1620 мм відповідно, колісна база така ж, як у Corolla і C-HR, - 2640 мм.

У специфікації для Азії Corolla Cross буде пропонуватися у двох версіях - з 1,8-літровим бензиновим мотором 2ZR-FBE або з аналогічним двигуном, але доповненим електричною силовою установкою. 2ZR-FBE розвиває 140 к.с. потужності і 175 Нм крутного моменту, він поєднується тільки з безступінчатим варіатором і переднім приводом. Гібридна система крім ДВС (98 к.с., 142 Нм) включає 600-вольта електромотор, який видає 54 кВт (72 к.с.) і 120 Нм. Трансмісія тут - електромеханічний варіатор e-CVT.

Toyota анонсувала прем'єру нового кросовера

 Компанія Toyota опублікувала тизер абсолютно нового компактного кросовера, який складе конкуренцію Honda HR-V , Mazda CX-30 і Nissan Kicks

За попередніми даними, новий кросовер отримає назву Corolla Cross і буде базуватися на модульній платформі TNGA-C, яку використовують для стандартної Corolla і моделі C-HR. Габаритна довжина автомобіля складе 4460 мм, ширина - 1825 мм, а висота - 1620 мм, що на 100 мм, 30 мм і 55 мм більше розмірів C-HR відповідно. Розмір колісної бази не зміниться - 2640 міліметрів. Дорожній просвіт буде дорівнює 161 міліметру.

У лінійку двигунів увійде 1,8-літровий атмосферний агрегат, що розвиває 140 л. с. і 175 Н • м крутного моменту і діючий разом з варіатором. Крім того, кросовер буде доступний з гібридною силовою установкою, що складається з 100-сильного бензинового двигуна, електромотора і батареї.

Тойота почала випуск запчастин для 50-річного спорткара

 В останні роки японські автоконцерни освоїли новий напрямок заробітку: вони відновлюють випуск запчастин для давно знятих з виробництва, але цінуються у колекціонерів моделей. На початку року Toyota перезапустила виготовлення дефіцитних деталей для Supra 80-90-х років минулого століття, тепер же вона звернулася до ще більш глибоким часів і приступила до виробництва запчастин для спорткара 2000GT, конвеєрна життя якого закінчилася в далекому 1970 році

Відзначимо, що відновлений випуск майже всіх деталей коробки передач - шестерень, синхронізаторів, підшипників, стопорних кілець, шайб, вилки перемикання і так далі. Крім того, налагоджено виготовлення головної пари і комплектів болтів для диференціала. Випуском нових деталей займається підрозділ Toyota Gazoo Racing (TGR).

Деталі можна купити у дилерів Тойоти - немов це звичайні запчастини для Королли. Однак є одна важлива умова: продавати їх будуть тільки реальним власникам Toyota 2000GT. Це зроблено для того, щоб відсікти спекулянтів, які можуть створити штучний дефіцит і підняти ціни. Старт продажів запчастин призначений на 1 серпня.

Toyota готує прем'єру моделі Corolla Cross

 Крос-версія Королли буде компактніше, ніж RAV4 , і може з'явитися в Росії

Найближчим часом модель Corolla обзаведеться крос-версією - по крайней мере, на це вказують свіжі знімки, на яких прототип відображений на дорожніх тестах в Таїланді. Є попередня інформація про те, що паркетник буде позиціонуватися як глобальна модель, пише Njcar з посиланням на форум Headlight Magazine, де були опубліковані фото. А це означає, що Corolla Cross може з'явитися і в Росії.

Як і батьківська модель, Corolla нинішнього покоління, крос-версія буде базуватися на платформі GA-C. Відомі й габарити: довжина 4400 мм, ширина 1815 мм, висота 1600 мм при колісній базі в 2640 мм - за цим параметром Corolla Cross на 50 мм скромніше RAV4, а «від носа до хвоста» компактніше на цілих 200 мм. У конкуренти ж тойотовскому «кросу» пророкують Subaru XV (вона на 25 мм просторіше по базі і на 65 мм довшим), а також Ford Focus Active і Volkswagen Golf Alltrack. За попередніми даними, в моторну лінійку новинки увійдуть 1,2-літровий турбодвигун і атмосферники об'ємом 1,6 і 2,0 літра, причому на базі «старшого» мотора буде і гібридна версія. Привід - передній або повний.

Toyota відправить в ремонт мінівени Alphard в Росії

 Мінівени Toyota Alphard відкличуть через необхідність оновлення програмного забезпечення

Компанія Toyota відкличе в Росії 79 мінівенів Alphard, які були випущені з 16 жовтня 2019 р по 23 березня 2020 року. Про це повідомляється на сайті Росстандарта. «Причиною відкликання транспортних засобів є невідповідне програмне забезпечення блоку управління системою допомоги при паркуванні, через якого під час відображення монітора з панорамним видом автомобіля можуть відображатися попередження англійською мовою», - зазначено в повідомленні.

Toyota попередить власників автомобілів про необхідність приїхати в дилерський центр. Крім того, визначити, чи потрапляє машина під відкликання, можна буде за переліком VIN-номерів, опублікованому на сайті Росстандарта. На сервісі виконають оновлення програмного забезпечення.

Toyota може випустити новий рамний позашляховик в ретро-стилі

 Японська фірма готова розширити лінійку рамних моделей для конкуренції з Ford Bronco

У бесіді з виданням CarBuzz Шелдон Браун, головний інженер Toyota , відповідальний за розробку вантажний лінійки, підкреслив, що концепція FJ Cruiser - невеликого і стильного позашляховика на платформі 4Runner - йому дуже близька, проте поки японська фірма зосередиться на випуску більш традиційних повнорозмірних моделей, таких як 4Runner, Sequoia, Tundra і Tacoma нового покоління.

У той же час Браун дав зрозуміти, що Toyota буде уважно стежити за ринковими успіхами нового Ford Bronco - потенційного конкурента наступника FJ Cruiser. У разі, якщо маркетинговий відділ Toyota вважатиме сегмент середньорозмірних рамних позашляховиків перспективним, японська фірма випустить таку модель.

Toyota роздає своє гоночна спадщина заради перемоги над коронавірусів

 В рамках допомоги в боротьбі з COVID-19 Міжнародна автомобільна федерація і аукціонний будинок RM Sotheby's проведуть благодійні онлайн-торги. На них продадуть амуніцію

Болід Toyota TF109-01, який буде представлений на аукціоні, ніколи не брав участі в гонках. Автомобіль використовували для тестових заїздів перед сезоном 2009 року, який став останнім для японської марки в Формулі-1. Після цього машину передали компанії Pirelli для випробувань покришок, в зв'язку з чим на болід нанесені фірмові логотипи італійського бренду. Автомобіль з пробігом 30 000 кілометрів обладнаний 2,4-літровим мотором V8, що видає 700 кінських сил.

Крім цього, в ході торгів можна буде придбати гоночні комбінезони шестиразового чемпіона Формули-1 Льюїса Хемілтона, переможця сезону 1996 року Деймона Хілла, а також дев'ятикратного переможця гонки «24 години Ле-Мана» Тома Крістенсена і інших пілотів.

Toyota Land Cruiser Prado перестане бути позашляховиком

 Автомобіль перетвориться на звичайний кросовер - позбудеться рами і обзаведеться варіатором. Згадайте, що одного разу сталося з моделлю Pathfinder - тут буде те ж саме

Toyota Land Cruiser Prado нового покоління побудують на модульній архітектурі TNGA, яку використовують усі останні легковика компанії. Новий Прадо стане коротшим на 10 міліметрів (4830 мм), але при цьому буде на 25 мм (1880 мм) ширше і на 5 мм (1850 мм) вище попередника. Колісна база збільшиться на 10 мм (2800 мм).

Land Cruiser Prado оснастять бензиновим атмосферником 2.5 потужністю 205 к.с. (250 Н • м). Також для моделі буде доступний 177-сильний турбодизель 2.8 (450 Н • м), пропонований і для нинішнього Прадо. Всі версії отримають варіатор і повний привід. За даними видання Autohome прем'єра нового Prado відбудеться в 2022 році.

Toyota представила кросовер Venza нового покоління

 Середньорозмірний кросовер отримав нову платформу і гібридну силову установку

Компанія Toyota представила модель Venza нового покоління. На відміну від попередника, який можна було назвати «високим» універсалом, новинка тепер виглядає як повноцінний кросовер.

В основу Venza лягла масштабируемая архітектура TNGA, на якій вже побудовані моделі Camry , Avalon , RAV4, Highlander і Sienna. Нова платформа дозволила зробити автомобіль значно легше, міцніше, безпечніше і комфортніше. У зовнішності кросовера можна побачити схожість з седаном Mirai, який має водневу силову установку на паливних елементах. Що стосується салону, то він нагадує RAV4 .

До Росії їде новий Highlander

 Компанія Toyota Motor оголосила про майбутній старті російських продажів кросовера Highlander нового покоління. Як повідомляє прес-служба компанії, Toyota Highlander 2020 модельного року надійде в продаж в Росії протягом літа поточного року

Цікаво, що завдяки архітектурі TNGA, новий Toyota Highlander збільшився в габаритах і отримав новий дизайн, брутальний і елегантний одночасно. Значний зовнішній вигляд нового Highlander формують дворівнева трапеція решітки радіатора, потужні арки і виступає вперед центральна частина капота. Елегантна форма світлодіодних фар головного світла задає впізнаваний стиль, а зміщена назад лінія даху, яка буквально «ширяє» в повітрі завдяки пофарбованим в чорне стійок, додає зовнішності динамічність. Вражаючу зовнішність кросовера доповнюють великі 20-дюймові колеса, м'язисті боковини кузова і декоративна накладка ззаду, яка продовжує дизайнерську тему, заявлену формою переднього бампера.

Також виробник відзначає, що збільшення колісної бази автомобіля на 60 мм одночасно зі зменшенням висоти кузова на 40 мм і перенесенням електропідсилювача рульового управління на рульову рейку дозволило збільшити простір для пасажирів, знизити центр ваги, удосконалити їздові характеристики автомобіля і добитися зразкового балансу між зручністю і керованістю .

На нашому ринку автомобіль буде оснащуватися атмосферним бензиновим двигуном 3.5 V6 з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач і фірмовою системою повного приводу. Потужність мотора офіційно поки не уточнюється. У версії для США такий двигун розвиває 295 к.с. і 357 Нм, проте, на «російському» кросовері його, швидше за все, дефорсіруют до вигідних з точки зору нашого податкового законодавства 249 сил.

Toyota Corolla отримає нові версії

 Компанія Toyota виводить на ринок Тайваню спортивну версію Corolla , підготовлену підрозділом GR (Gazoo Racing)

Цікаво, що Cуббренд не обмежився зовнішніми доробками і модернізував як дизайн седана, так і технічну частину. Зокрема, модель обзавелася поліпшеною підвіскою. В результаті модернізації підвіски Corolla Altis GR Sport стала стійкіше в поворотах, а управління - гостріше. На вибір запропоновано дві модифікації: 122-сильна гібридна на базі 1,8-літрового двигуна або з 140-сильним "атмосферником" того ж об'єму. Трансмісія - електромеханічний варіатор.

Тим часом, китайське спільне підприємство FAW-Toyota випустить спеціальну модифікацію Corolla підвищеної комфортності. За даними китайського видання Autohome, для седана в L-версії підготують 100-міліметрову вставку, тобто колісна база буде збільшена з 2700 до 2800 мм, а загальна довжина кузова складе 4735 мм. Однак не виключено, що від такого серйозного подовження відмовляться на користь меншою вставки, щоб не перевантажувати платформу GA-C. Длиннобазная Toyota Corolla стане ексклюзивною пропозицією для китайського ринку

Toyota Corolla перетворять на кросовер

 У Toyota з'явиться недорогий компактний кросовер для глобального ринку. У продуктовій ієрархії модель займе нішу між щойно представленим Yaris Cross і популярним RAV4

Перспективний автомобіль проходить по заводській документації під кодом 740B, на ринку його запропонують під торговим найменуванням Corolla Cross. Як пише індійська редакція британського Autocar, японська компанія викотила на тести прототип майбутнього "паркетника" - машина проходить випробування в Таїланді.

Повідомляється, що автомобіль створюється на платформі TNGA-C, яка використовується для останніх Королли і Приуса, а також для кросоверів C-HR і Lexus UX. Toyota RAV-4 базується на платформі TNGA-K. Під капотом у кросовера на базі Corolla, ймовірно, будуть розташовуватися 1,8 і 2,0-літрові атмосферні мотори від седана Corolla потужністю 139 і 169 к.с. (в Росії модель продається з 1,6-літровим мотором потужністю 122 к.с.). Молодший мотор з індексом 2ZR-FAE на седані працює з варіатором, старший двигун з індексом M20A-FKS може бути зістикований як з варіатором, так і 6-швидкісний «механікою». Про гібридних модифікаціях поки ні слова. Цільовими ринками для Corolla Cross стануть країни, що розвиваються Південно-Східної Азії, Латинська Америка, Індія, Австралія.

Представлений ювілейний Toyota Crown

 Компанія Toyota готується до запуску на японському ринку оновленого Crown і його двох лімітованих версій, приурочених до 65-річного ювілею моделі

Дві ювілейні версії - RS Limited і RS Four Limited - випустять обмеженим тиражем. В обох виконаннях седан оснащений 18-дюймовими колісними дисками, комбінованою обробкою салону і передніми кріслами з розвиненою бічною підтримкою в спортивному стилі. Також доступний підігрів передніх сидінь. У список устаткування включені система моніторингу сліпих зон і автоматичне гальмування при русі заднім ходом.

Як і раніше, Toyota Crown надає руху базовий турбомотор об'ємом два літри, який видає 245 кінських сил. В якості альтернативи запропоновано дві гібридні модифікації - на базі атмосферного двигуна 2.5 (226 сил) або 3,5-літрового агрегату (359 сил).

Toyota відмовиться від моторів V8 на користь V6 c турбіною

 Заміщення силових агрегатів пройде поступово, але стартує з найбільших моделей, включаючи Land Cruiser 200

Першими, як очікується, новий двигун отримають габаритні позашляховики на ринку Північної Америки - такі, як Tundra, Sequoia і Land Cruiser. Про це повідомляє видання The Drive з посиланням на анонімне джерело, знайомий з виробничими операціями концерну в США. Актуальні восьмициліндрові мотори Toyota збирає на своєму заводі в Алабамі. За даними джерела, на підприємстві незабаром буде створено певний запас двигунів (близько 30 тисяч одиниць), після чого завод почнуть переводити на рейки з виробництва новітнього V6 з подвійним турбонаддувом. Виробництво атмосферних V8 на деякий час - два-три роки - збережеться в Японії, але пізніше і там буде згорнуто.

У той же час повністю відмовлятися від восьмициліндрових двигунів японці не збираються як мінімум для бренду Lexus . У грудні стало відомо, що фірма тестує новий зразок V8 на гоночному прототипі LC, а призначений він для установки на майбутні спорткари фірми і, можливо, на якийсь невідомий раніше кросовер з позначенням LQ - його флагманської версії обіцяно двигун з віддачею близько 600 к.с .

Toyota представила новий маленький кросовер

 Компанія Toyota представила новий компактний кросовер Yaris Cross, який розташувався в лінійці бренду перед моделлю C-HR. Публічна прем'єра автомобіля повинна була відбутися на початку березня на Женевському автосалоні, однак в зв'язку з пандемією коронавируса дебют машини провели в онлайн

В основу Toyota Yaris Cross лягла легка модульна платформа TNGA, що забезпечує більш міцну конструкцію, знижений центр ваги, а також поліпшену керованість і шумоізоляцію. Розмір колісної бази вийшов таким же, як і у соплатформенного стандартного хетчбека Yaris - 2560 міліметрів. При цьому габаритна довжина кросовера склала 4180 мм, що на 240 мм більше, ніж у хетчбека.

На момент старту продажів Toyota Yaris Cross буде доступний з гібридною силовою установкою, до складу якої увійшов 1,5-літровий трициліндровий бензиновий атмосферний двигун потужністю 80 л. с., компактний електромотор на задній осі і комплект літій-іонних акумуляторів. Сумарна віддача агрегатів склала 118 кінських сил.

Toyota викотила на Нюрбургрінг 500-сильну Supra

 Toyota Motor проводить секретні тести перспективної і найпотужнішої модифікації купе Supra. Прототип обкатується на німецькій трасі Нюрбург...